PUNAJUURIDIPPI

4:lle
Valmistusaika n. 25 min.

2 dl macadamia- tai cashewpähkinöitä
4 keskikokoista punajuurta raastettuna
pieni pala juuriselleriä raastettuna
3 cm pala piparjuurta kuorittuna ja raastettuna
1 rkl tamaria tai soijakastiketta
1/2 valkosipulinkynsi tai ½ tl valkosipulijauhetta
1 tl sipulijauhetta
mustapippuria myllystä
2 tl omenaviinietikkaa
tarvittaessa suolaa maun mukaan

Viimeistelyyn:
1/2 dl kapriksia

Jauha kuivat pähkinät tehosekoittimessa jauheeksi. Raasta kasvikset ja lisää monitoimikoneen kulhoon loppujen ainesten kanssa. Tehosekoita kierroksia lisäten ja lopuksi täydellä teholla n. 60 sek. Käytä apuna sekoitussauvaa. Kaada tarjoilukulhoona ja viimeistele kapriksilla. Sopii levitteeksi tai dipiksi. Säilytä jääkaapissa kannellisessa astiassa. Säilyy n. 2 vrk.