DIPSÅS AV RÖDBETA

För 4 pers.
Tillagningstid ca 25 min.

2 dl macadamia- eller cashewnötter
4 medelstora rivna rödbetor
en liten bit riven rotselleri
en 3 cm bit av skalad och riven pepperrot
1 msk tamari- eller sojasås
1/2 vitlöksklyfta eller ½ tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
kvarnmalen svartpeppar
2 tsk äppelvinättika
vid behov salt efter smak

För garnering:
½ dl kapriser

Mal de torra nötterna i blandaren till pulver. Riv grönsakerna och lägg i blandaren tillsammans med resten av ingredienserna. Kör på stegvis ökande hastighet och kör till slut på maxhastighet i ca 60 sek. Använd mixerstav som hjälpmedel. Häll i serveringsskål och garnera med kapriser. Lämpar sig som bredbar pålägg eller dipsås. Förvara i kylskåpet i en lockförsedd skål. Hållbart i ca 2 dygn.