MANDEL-PANNACOTTA

För 4 pers.
Tillagningstid 40 min. + svalning

0,75 l mandelmjölk (se separat instruktion)
2,5 dl äppeljuice
3 tsk agarpulver
1 msk vaniljextrakt
2 tsk psylliumpulver
¼ tsk salt
4 msk rinnande honung eller agavesirap
1 dl smält kakaosmör

Blanda i en kastrull 2,5 dl juice av ett ekologiskt äpple och agarpulver. Heta upp till kokpunkten, rör om och koka under lock på svag värme i ett par minuter, fortsätt att röra
om. Smält kakaosmöret i vattenbädd tills rinnande.
Häll mandelmöjlk, salt, honung/agavesirap och vanilj i blandaren. Kör på låg hastighet och häll samtidigt genom hålet i locket först psylliumpulver, sedan kakaosmör i en tunn stråle, och till slut agarbuljongen. Öka till slut hastigheten och kör ordentligt i ca 20 sekunder. Kontrollera smak och häll mandelblandningen i former eller doseringskannor. Ställ i kylskåpet för att svalna i minst en timme. Servera med havtornssås