PÄHKINÄINEN SALAATINKASTIKE

SONY DSC

2,5 dl
Valmistusaika 5 min. + pähkinöiden liotus n. ½ t

1 dl liotettuja cashew-pähinöitä
n. 1,5 – 2 dl vettä
2 valkosipulinkynttä puristettuna
1/2 sitruunan mehu
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 rkl omena-/siideriviinietikkaa
2 rkl hiivahiutaleita
1 tl sinappijauhetta
1/2 tl sipulijauhetta
1 tl agavesiirappia tai juoksevaa hunajaa
1 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa maun mukaan

Laita liotetut ja huuhdellut cashew-pähkinät ja n. 1 dl vettä tehosekoittimeen. Jauha kermaiseksi seokseksi. Lisää loput ainekset suolaa ja pippuria lukuun ottamatta. Jatka sekoittamista täydellä teholla ja lisää vettä vain sen verran, että saat majoneesimaisen koostumuksen. Lisää lopuksi suolaa ja pippuria maun mukaan. Säilytä jääkaapissa kannellisessa astiassa. Säilyy n. 2 vrk.