CHOKLADGRÖT

För 1 – 2 pers.
Tillagningstid 5 min. + blötläggning över natten

1,25 dl havreflingor eller 1 dl välsköljda bovetesgryn
5 torkade plommon
2,5 dl vatten
2 msk solrosfrön

2 tsk (rå-)kakaopulver eller carobpulver
½ tsk kanel
lite naturlig vanilj
2 tsk lönnsirap
djupfrysta blåbär eller hallon som tillbehör

Lägg havre eller bovete, plommon och vatten i en lockförsedd skål och blötlägg över natten. Lägg solrosfrön i en annan skål och blötlägg rikligt med vatten också över natten. Sila fröna på morgonen och skölj av. Lägg alla ingredienser i blandaren (även blötläggningsvattnet från plommon och havre/bovete). Kör i blandaren på stegvis ökande hastighet och till slut på maxhastighet i ca 40 – 60 min. Servera t.ex. med djupfrysta blåbär eller hallon.