DILL-CASHEWOST

Ca 3 dl
Tillagningstid 15 min. + blötläggning av nötter ½ tim.

2,5 dl cashewnötter blötlagda i minst ½ timme
1 tsk ljus misokräm
2 msk citronsaft
1 tsk riven citronskal
1 tsk agavesirap eller honung
½ tsk kvalitetssalt
rikligt med peppar
ca 1 dl vatten
1 msk virgin olivolja
en bunt färsk dill

Skölj cashewnötterna och låt rinna av ordentligt. Lägg i blandaren tillsammans med citronsaften och miso och kör på låg hastighet tills du får en smulig blandning. Tillägg enligt anvisningen de övriga ingredienserna exklusive kokosolja och dill, och blanda in endast så mycket vatten att du får en tjock massa. Kör på maxhastighet tills jämn, använd mixerstång. Smält kokosoljan och blanda i. Strimla den färska dillen och blanda i till slut för hand. Lägg osten i en lockförsedd skål och förvara i kylskåpet. Servera som bredbar pålägg eller tillbehör. Hållbart i kylskåpet i 3 dygn.