Manteli-pannacotta

Mantelipannacotta

4:lle 
Valmistusaika 40 min. + jäähdytysaika 

0,75 l mantelimaitoa (ks. erillinen ohje) 
2,5 dl omenamehua 
3 tl agar-jauhetta 
1 rkl vaniljauutetta 
2 tl psylliumjauhetta 
1/4 tl suolaa 
4 rkl juoksevaa hunajaa tai agavesiirappia 
1 dl sulatettua kaakaovoita 

Sekoita kattilassa 2,5 dl luomuomenamehua ja agar-jauhe. Kuumenna sekoitellen kiehumispisteeseen ja keitä miedolla lämmöllä, kannen pari minuuttia jatkuvasti sekoitellen. Sulata kaakaovoi vesihauteessa juoksevaksi.

Kaada tehosekoittimeen mantelimaito, suola, hunaja/agavesiirppi ja vanilja. Tehosekoita matalalilla kierroksilla teholla ja kaada saman aikaisesti kannen kaatoaukon kautta ensin psylliumjauhe, sitten kaakaovoi ohuena nauhana ja lopuksi agar-liemi. Nosta lopuksi kierroksia ja tehosekoita kunnolla sekaisin n. 20 sekunnin ajan. Tarkista maku ja kaada manteliseos muotteihin tai annosmaljoihin. Laita jääkaappiin jähmettymään vähintään tunniksi. Tarjoa lisänä tyrnikastiketta.