Tilli-Cashewjuusto

tilli-cashewjuusto

n. 3 dl 
Valmistusaika 15 min. + pähkinöiden liotus 1/2 t 

2,5 dl väh. 1/2 tuntia liotettuja cashew-pähkinöitä 
1 tl vaaleaa miso-tahnaa 
2 rkl sitruunan mehua 
1 tl raastettua sitruunan kuorta 
1 tl agavesiirappia tai hunajaa 
1/2 tl laadukasta suolaa 
reilusti mustapippuria 
n. 1 dl vettä 
1 rkl neitsytkookosöljyä 
nippu tuoretta tilliä 

Huuhtele cashewpähkinät ja valuta hyvin. Laita tehosekoittimeen yhdessä sitruunanmehun ja mison kanssa ja sekoita matalilla kierroksilla murumaiseksi. Lisää ohjeen muut aineet kookosöljyä ja tilliä lukuunottamatta sekä vettä vain sen verran, että saat paksun massan. Tehosekoita täydellä teholla tasaiseksi käyttäen apuna sekoitussauvaa. Sulata kookosöljy ja tehosekoita joukkoon. Silppua tuore tilli ja sekoita lopuksi joukkoon käsin. Siirrä juusto kannelliseen kulhoon ja säilytä jääkaapissa. Tarjoa levitteenä tai lisukkeena. Säilyy jääkaapissa 3 vrk.